V tomto díle seriálu o míchaných nápojích vám nabídneme výběr receptů světově nejproslulejších koktejlů. Protože tyto nápoje často existují ve více podobách (základní ingredience jsou stejné, ale liší se jejich poměr a doplňkové ingredience), vybrali jsme verze uváděné jako oficiální recepty IBA (International Bartender Association # Mezinárodní asociace barmanů). BLOODY MARY 4,5 cl vodky 9.0 cl rajčatové šťávy 1,5 cl citrónové šťávy po špetce soli, pepře, worchesterové omáčky a tabasca ...
V tomto díle seriálu o míchaných nápojích vám nabídneme výběr receptů světově nejproslulejších koktejlů. Protože tyto nápoje často existují ve více podobách (základní ingredience jsou stejné, ale liší se jejich poměr a doplňkové ingredience), vybrali jsme verze uváděné jako oficiální recepty IBA (International Bartender Association – Mezinárodní asociace barmanů).
Sklo: highball
Dejte všechny ingredience do sklenice s kostkami ledu, jemně promíchejte. Doplňte míchátkem ze zeleného celeru a dílkem citrónu.
Sklo: koktejlka
Nalijte všechny suroviny do šejkru s kostkami ledu. Dobře protřepte. Podávejte ve vychlazené koktejlové sklence.
Sklo: highball
Nalijte všechny suroviny do sklenice naplněné ledem, jemně zamíchejte. Ozdobte spirálkou citrónové kůry, podávejte s brčkem.
Sklo: koktejlka
Nalijte všechny suroviny do míchací sklenice s ledem. Dobře promíchejte. Nlijte do vychlazené koktejlové sklenky, doplňte třešní. (Pro Manhattan suchý zaměňte červený vermut suchým vermutem a místo třešní ozdobte plátkem citrónu.)
Sklo: koktejlka
Nalijte všechny suroviny do šejkru s kostkami ledu. Dobře protřepte. Nalijte do koktejlové sklenky s okrajem obaleným solí.
Sklo: koktejlka
Nalijte suroviny do míchací sklenice s kostkami ledu. Dobře promíchejte. Přelijte do vychlazené koktejlové sklenky, doplňte olivou nebo do nápoje vyždímejte silici z citrónové kůry. (Zaměňte suchý vermut za červený a olivu za koktejlovou třešni. Pokud martini podáváte na ledu, servírujte ho v tumbleru místo koktejlce.)
Sklo: highball nebo tumbler
Rozmačkejte mátu s cukrem a šťávou. Přidejte rum a doplňte sodou. Ozdobte větvičkou máty a plátkem citrónu (limetky), podávejte s brčkem.
Sklo: highball
Nalijte všechny suroviny do sklenice naplněné ledem, ozdobte plátkem pomeranče.
Sklo: highball
Nalijte suroviny přímo do highball sklenice naplněného ledem, jemně zamíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
Sklo: highball
Nalijte tequilu a pomerančový džus přímo do sklenice s kostkami ledu. pro efekt východu slunce stříkněte trochu grenadiny. Nemíchejte. Doplňte plátkem pomeranče, třešní, brčkem a míchátkem.